Circulair kantoormeubilair

Circulair kantoormeubilair

Het verduurzamen van je kantoor doe je onder meer door het in te richten met circulair kantoormeubilair. Hiervoor kunnen we je bij R&M Kantoor- en Designmeubilair in Raalte uitstekend van dienst zijn. Je vindt bij ons namelijk een ruim aanbod aan circulair kantoormeubilair.

Meer weten over hoe we jouw kantoor circulair in kunnen richten of wil je overstap maken van lineair inrichten naar een circulaire kantoorinrichting? Lees dan verder of neem direct contact met ons op via info@rmkantoor.nl of (0)572 - 74 52 09.

Wat zijn circulaire kantoormeubelen?

Circulaire kantoormeubelen zijn gemaakt van duurzame materialen en die hergebruikt of gerecycled kunnen worden aan het einde van hun levensduur. Dit betekent dat er geen afval ontstaat en dat de grondstoffen worden behouden. Zo wordt er een circulair proces gecreëerd waarbij er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn en waarbij er geen afval wordt geproduceerd. De cirkel is hiermee weer rond.

Je kunt je hele kantoor inrichten met circulair kantoormeubilair, van bureaus tot kasten en bureaustoelen. Vrijwel alle kantoormeubelen zijn herbruikbaar of kunnen circulair worden ingezet door ze te repareren of de refurbishen. Ben je benieuwd naar onze circulaire kantoorinrichting? Bekijk dan onze catalogus.

De voordelen van circulair meubilair

Het gebruik van circulair meubilair heeft veel voordelen. Ten eerste draag je bij aan een duurzame wereld door het verminderen van afval en het behouden van grondstoffen. Ten tweede is het vaak financieel aantrekkelijk om te kiezen voor circulair meubilair. Deze meubelen zijn namelijk zeer betaalbaar en van uitzonderlijk goede kwaliteit. 

Daarnaast draagt het gebruik van circulaire kantoormeubelen bij aan de uitstraling van jouw bedrijf. Steeds meer klanten en opdrachtgevers hechten namelijk waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door te kiezen voor circulaire kantoormeubelen laat je zien dat jouw bedrijf zich inzet voor een duurzame toekomst.

Tot slot is het gebruik van circulaire kantoormeubelen goed voor de gezondheid van jou en jouw medewerkers. Deze meubelen worden namelijk vaak gemaakt van duurzame en gezonde materialen, waardoor er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Zo draag je bij aan een gezonde werkomgeving.

Circulair kantoormeubilair voor je kantoor

Wij zijn gespecialiseerd in het opkopen van meubilair van bedrijven, waardoor we beschikken over een zeer ruim aanbod aan circulair kantoormeubilair. Dit meubilair verkopen we, indien het in goede staat verkeert, direct door. Wanneer nodig knappen we het eerst op en gaat het daarna pas in de verkoop. Hierdoor ben je verzekerd van meubilair van uitstekende kwaliteit. Bovendien heb je in alle categorieën voldoende keuze. Jouw kantoor volledig circulair inrichten kan met onze collectie circulaire kantoormeubelen.

Onze collectie bestaat onder andere uit:

Kies voor circulaire kantoormeubelen

Wil jij jouw kantoor op een duurzame en innovatieve manier inrichten? Kies dan voor circulaire kantoormeubelen. Zo draag je bij aan een duurzame toekomst en creëer je tegelijkertijd een stijlvolle werkomgeving. Maak de keuze voor circulair meubilair en draag bij aan een betere wereld.

Verken de selectie online of in de showroom

Wanneer je dus circulair kantoormeubilair zoekt dat op zorgvuldige wijze is geselecteerd, moet je zeker bij ons zijn. Verken de selectie online of kom naar onze showroom in Raalte om het meubilair in het echt te bekijken. We zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 en staan graag voor je klaar met advies over circulair inrichten of circulaire kantoormeubelen.

Een circulaire economie als basis voor duurzaamheid

De term "circulaire economie" is ontstaan als reactie op de traditionele lineaire economie, waarin grondstoffen worden gewonnen, verwerkt tot producten en na gebruik worden weggegooid als afval. In de jaren '70 en '80 kwamen steeds meer wetenschappers en milieuactivisten tot de conclusie dat deze manier van werken niet duurzaam was en leidde tot uitputting van grondstoffen en vervuiling van het milieu.

In de jaren '90 werden de principes van de circulaire economie verder ontwikkeld, met als doel een economie te creëren waarin afval niet bestaat en grondstoffen zo veel mogelijk worden behouden en hergebruikt. Dit werd gezien als een alternatief voor de lineaire economie.

Sindsdien is de circulaire economie steeds meer in opkomst en wordt deze gezien als een belangrijke pijler van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bedrijven en overheden werken samen om circulaire oplossingen te ontwikkelen en toe te passen in verschillende sectoren, waaronder de kantoormeubilair industrie. Zo wordt er bijvoorbeeld steeds meer circulair meubilair ontworpen en geproduceerd, wat bijdraagt aan een duurzame en innovatieve toekomst.

Bestel je duurzame kantoormeubelen bij ons

Als je betaalbare meubels zoekt om je kantoorruimte mee in te richten, vind je in ons aanbod zeker iets dat bij jouw wensen aansluit. Bestel je duurzame, circulaire meubilair bij ons en profiteer van snelle levering. Wil je onze artikelen in het echt bekijken om te zien of circulair kantoormeubilair bij je past? Bezoek dan onze showroom in Raalte.

Ons team