Zit Sta Bureaus

zit sta bureaus

Zit sta bureaus in gebruik

We zullen het goede voorbeeld geven om u staand uitleg te geven over de beste houding, hoogte en wisseltijd. We krijgen vaak vragen over de beste zit tijd, sta tijd, hoogtes en houding. Wat ons opvalt is dat veel klanten heel enthousiast worden bij het aanschaffen van een zit sta bureau en daardoor veel uren achterelkaar staand werken. Dit is bij een zit sta bureau absoluut niet de bedoeling. De belangrijkste tip: verander regelmatig van hoogte en luister goed naar uw lichaam. Begin eerst met 5-10 minuten staan per keer en bouw dat langzaam uit naar ongeveer een half uur per uur. Wanneer uw lichaam aangeeft dat het fijner is om te gaan zitten (gaat u hangen?), doe dat dan ook. Dit werkt ook andersom. Bent u zittend aan het werk en merkt u dat u veel gaat verzitten of rekken, ga dan staan. Wanneer u alleen gewend bent om zittend te werken kunt u in het begin spierpijn ervaren. Dit is normaal omdat u andere spieren gebruikt dan u gewend bent. We begrijpen dat het lastig is om een schema te maken wanneer u gaat zitten en wanneer u gaat staan. Wat onze ervaring heeft geleerd is dat men vaak te veel met het werk bezig is en de tijden vergeet. Om u te herinneren kunt u timers zetten op uw telefoon of via Outlook. Daarnaast kunt u met uzelf afspreken om bepaalde werkzaamheden staand te doen en bepaalde werkzaamheden zittend.

Weet waar u op moet letten bij het kopen van zit sta bureaus

U overweegt om een zit sta bureau te kopen, heel goed! Als u dit doet, doe het dan direct goed en maak een weloverwogen keuze. Daarom raden we u aan om op de volgende punten te letten:
• > Maximale en minimale hoogte: Met een zit sta bureau kunt u afwisselend zittend of staand werken doordat het bureau hoog of laag in te stellen is. Elk type zit sta bureau heeft een maximale en minimale hoogte. Het verschilt per persoon welke hoogtes het beste zijn. Grote mensen hebben een zit sta bureau nodig die hoog ingesteld kan worden. Bij kleine mensen gaat het vooral om de minimale hoogte van het bureau. Om de juiste hoogtes voor u te bepalen, moet u weten wat een goede werkhouding is aan een zit sta bureau. Meet hiervoor de afstand van uw ellebogen tot de vloer in zittende en staande positie. Werkt u op een stoelmat of andere verhoging, meet dan vanaf dat punt. Een ideaal zit sta bureau voor uw lengte moet minimaal de ellebooghoogte zijn wanneer u zit en net zo hoog kunnen als de ellebooghoogte als u staat.

Type verstellingen Zit sta Bureaus

• > Type verstelling: In ons assortiment vindt u zit sta bureaus met een elektrische verstelling of een slinger verstelling. De beste keuze voor u is afhankelijk van het budget en aantal afwisselende keren staand of zittend werken. Een slinger verstelbaar zit sta bureau is vaak lager geprijsd dan een elektrisch verstelbaar bureau. Wat een nadeel is van een slinger verstelbaar bureau is dat u hem handmatig moet verstellen. Dit kost meer werk en duurt langer. Wat we vaak zien is dat hierdoor een zit sta bureau minder versteld wordt. Een elektrisch verstelbaar zit sta bureau daarentegen is eenvoudig (door op 1 knop te drukken) te verstellen. In ons assortiment vindt u zelfs elektrische zit sta bureaus met een memory display. Deze onthoudt de gewenste hoogte van de personen die van het bureau gebruik maken. Wij raden veel klanten aan zich te oriënteren in een elektrisch zit sta bureau. Ze zijn duurder dan een slinger zit sta bureau maar het gemak ervan is niet te vergelijken.

Aantal motoren in zit sta bureaus

• > Het aantal motoren: Gaat u voor de elektrische versnelling, dan heeft u de keuze uit één of twee motoren. Een frame met twee motoren verstelt sneller. Daarnaast is een frame met twee motoren over het algemeen stiller.

• > Varianten: Zit sta bureaus zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en materialen. We leveren daarnaast zit sta bureaus met bureaublad en zonder bureaublad. Heeft u zelf al een bureaublad? Dan heeft u de optie om alleen een frame aan te schaffen om kosten te besparen. Liever een complete set? Bekijk dan al onze zit sta bureaus met bureaublad. Alle bureaubladen die standaard in ons assortiment te zien zijn, zijn gemaakt van melamine. De kleur van het melamine blad is per bureau zelf te bepalen. Kies bijvoorbeeld uit eiken, beuken, noten of zelfs walnoot. Naast de standaard melamine bladen kunnen we andere soort bladen leveren op aanvraag. De zit sta frames hebben ieder hun eigen specificaties. Ze zijn in diverse vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Kies uw eigen frame type en blad kleur en creëer een uniek bureau dat perfect in de werkruimte past.